Klarna - en av våra partner inom betallösningar

Vilka är Klarna?

Klarna grundades 2004 och har sedan dess blivit marknadsledande på fakturalösningar anpassade för distanshandel i allmänhet och internetförsäljning i synnerhet. Idag har vi över 1 500 kunder däribland SIBA, ICA, SVT, Gymgrossisten, Webhallen och ett tjugotal partners som till exempel Wipcore, Incordia, Jetshop och Clearcloud. Kreditors tjänster finns tillgängliga för både Sverige och Norge. Klarna tar din risk och din hantering så du kan koncentrera dig på din försäljning.

Affärsidé

Vi ska skapa värde för våra kunder genom att erbjuda enkla, trygga och kostnadseffektiva betalnings- och kundreskontralösningar. Kreditor tar ett helhetsgrepp om kreditrisk, kundtjänst och hantering. Vårt varumärke är fakturera mig. Målet är att fakturera mig ska bli en garant för en säker och trygg betalning som också förknippas med kvalité på den tjänst eller produkt som man betalar för.

  • Klarna grundades i Stockholm 2005, utifrån en enkel och klar idé: Att göra det enklare för människor att handla. Idag är Klarna ett av Europas snabbast växande företag.
  • 2014 gick vi ihop med SOFORT och skapade Klarna Group, Europas ledande betalningsleverantör. Klarna Group har över 1200 anställda och är verksamma i 18 länder.
  • Drygt 35 miljoner konsumenter och 50 000 handlare använder våra lösningar och vårt mål är att bli det sätt som världen helst handlar på.

Klarna - partner till Specter AB

Klarnas fakturahantering och Specter affärssystem är helt sammankopplade.

All hantering av Klarna-fakturorna görs i Specter, inklusive inläsning av avstämningslistan. Det innebär att all hantering av fakturor och utbetalningar är helt automatiserad mellan Specter och Klarna.

Specter aktiverar Klarna-fakturorna vid utleverans. Klarna-fakturan kan sedan ses och skrivas ut i Specter. När Klarna betalar ut pengar sätts fakturan automatiskt till betald i Specter och Klarnas kostnader räknas med och konteras.

Sälj även manuella fakturor till Klarna, dvs fakturor som inte går via webbshoppen. Detta innebär att de e-handlare som idag använder Klarna kan skaffa sig ett komplett webbaserat affärssystem för hela verksamheten, helt integrerat med Klarna.

Klarna - partner till Specter AB
Kontakta Klarna direkt

Klarna AB

08-120 120 10

Sveavägen 46

111 34

Stockholm

www.klarna.se