Djurtillbehör i världsklass

Det som utmärker CyberZoo är att vi är beredda att gå ett steg längre för att du som kund ska bli nöjd. Du köper inte en vara hos oss, utan du köper ett koncept.

CyberZoo är ett företag i djurtillbehörsbranschen och kommer omsätta ca 16 miljoner kronor 2020. Vi är 8 st anställda som jobbar stenhårt med att göra akvaristik och terraristik roligare och mer lättillgängligt för alla Sveriges entusiaster. Just akvarie- och reptilhobbyn är en kunskapsintensiv nisch med ett brett utbud av tillbehör och teknik som ställer stora krav på ett bra flöde redan från inköp till leverans till slutkund.

Vi skickar allt från små reservdelar till 2 meter långa akvarium över hela Sverige. Det finns en enormt stor variation i hur en order kan se ut vilket ställer ganska stora krav på flexibilitet och lösningsfokus i en i övrigt ganska traditionell e-handel.www.cyberzoo.se/  

Cyberzoo Akvarium - Specter AB

Zqare, akvarium från CyberZoo

Smidigare flöde från leverantör till kund

Vi har haft en stabil och jämn utveckling egentligen redan från starten 2008. Vi arbetade länge med ett egenutvecklat system för pack och sortering men nådde till sist en punkt där vi kände att vi behövde ett mer mångfacetterat system och smartare arbetssätt. Genom att integrera Specter Affärssystem har vi kunnat skapa mer specialiserade roller inom företaget vilket i sin tur gett oss mer utrymme att jobba med det vi gör bäst, både internt och med våra kunder. Systemet har även gett oss en bättre överblick från inköp till leverans och då kan vi vara precis så snabbfotade som ett bolag i vår storlek behöver vara för att lyckas!

E-handeln brottas som bekant med små marginaler och att hoppa mellan olika system och mjukvarulösningar kostar otroligt mycket kraft och energi som vi hellre lägger på att lösa våra kunders problem. Därför har vi varit noga med att välja lösningar som är skalbara och stabila.

Den del som vi specialutvecklat i samarbete med Specter gör så att vi kan automatisera och optimera en betydande del av inleverans och plock. I praktiken innebär det att kunderna får sina artiklar snabbare och med större säkerhet i leveransen än med ett traditionellt flöde även om man redan använder streckkoder, det finns helt enkelt mindre utrymme för att göra fel i såväl plock som pack.

Med den utvecklade “cross docking”-modulen kan vi scanna streckkoden på en produkt som ligger i en samlingslåda från leverantören och direkt få veta till vem den ska levereras. På så sätt slipper vi att lägga produkten på en hylla på lagret som någon sedan ska hämta med en plocklista. Att kombinera ett sådant arbetssätt helt eller delvis med artiklar i ett vanligt fysiskt lager sparar såväl lagerutrymme som tid.

Ted Hansen - CyberZoo
Ted Hansen

CyberZoo

Med Specter har vi säkrat en skalbar lösning för framtiden som är lätt att implementera med andra system och processer. Det tillåter oss att utveckla nya arbetssätt samtidigt som vi har ett tryggt system i grunden.