Fördelar med webbaserade affärssystem

Det finns många fördelar med att välja ett webbaserat affärssystem, tillgänglighet och låg driftskostnad är bara några. Istället för dyra investeringar betalar företaget ett mindre hyresbelopp för hela systemtjänsten. Där ingår serverdrift och backup tillsammans med flera andra webbtjänster.

 

Nya affärsprocesser


 

 

 

Genom att använda webbaserade affärssystem kan helt nya affärsprocesser skapas, affärsdata kan följa det effektivaste flödet utan hinder av lands- och organisationsgränser. Dygnet runt världen över kan affärer göras, även små och medelstora företag kan dra nytta av dessa möjligheter. Till exempel affärsflödet Offert – Order – Utleverans – Faktura - Bokföring kan flyta mellan olika företag lika enkelt som mellan medarbetare inom samma företag. Webbaserad dokumenthantering ger möjlighet att enkelt komma åt gemensamma dokument mobilt på fältet, enkelt och säkert.

 

Arbeta var du vill

 

Att ha en utspridd organisation har tidigare varit dyrt och omständligt som bara relativt stora företag har haft råd med. Nu kan alla företag arbeta på de orter de vill, även mindre företag. Kostnaden för våra affärssystem är inte större om man sitter utspridda än om man sitter tillsammans. Eftersom våra affärssystem är webbaserade kan du logga in från vilken dator som helst i världen. På jobbet såväl som hemma eller på resa, det ser alltid likadant ut. Hämta affärsdokument som avtal, offerter och andra affärskritiska dokument via dokumenthantering.

 

Installationen är redan klar, bara att köra igång

 

 

För att använda ett webbaserat affärssystem behövs endast webbläsaren, Internet Explorer eller Firefox, och kontakt med Internet. Våra webbaserade system implementeras snabbt och enkelt. Om ni vill lägga till en användare i flödet, egen personal eller hos annat företag i värdekedjan behöver ni bara skapa en inloggning och ge rättigheter så att användaren kommer åt precis rätt delar av systemet. Sedan är användaren med i ert affärssystem.

 

Lägre hårdvarukostnader

 

Några egna servrar och tillkommande hårdvara behövs inte för webbaserade affärssystem. Det behövs därmed inte någon person för att sköta driften av servrar. Uppgraderingar av servrar, programvaror etc ingår i hyran. Ni behöver enbart var sin dator med Internetuppkoppling. 

 

Mindre administrationskostnader

 

I hyran ingår drift av servrar för ert affärssystem, någon IT-personal eller dyra konsulter behövs inte för att hålla igång ett system. Servrarna är placerade i skyddade bergrum, övervakade dygnet runt, med flerdubbel åtkomst till Internet.

 

Kommer igång snabbt 

 

Logga in, sedan är ni igång. Beroende på befattning kan det finnas utbildningsbehov. Våra webbsystem är mycket lättanvända, samtidigt som de är byggda så att användaren enbart ser det denne behöver. Därmed ökar överskådligheten och användbarheten. Om det finns utbildningsbehov är det enkelt att hålla utbildningen via Internet, lärare och elev arbetar i samma system.

 

Backup sköter vi 

 

För att regelbundna backuper ska fungera och verkligen vara ett stöd om oturen är framme ska backup tas dagligen och sparas på annan plats. Tyvärr är detta ofta inte fallet vid företagsinterna system. Specters servrar finns placerade i brand- och inbrottssäkra bergrum och i realtid (men några sekunders fördröjning) tas backup på systemet och all dess data i flera backup-set. Backup sparas på flera olika platser än system-servrarna för att ytterligare öka säkerheten.

 

Automatiska uppdateringar

 

Vi på Specter utvecklar och uppgraderar våra affärssystem hela tiden. När du loggar in är det alltid den senaste versionen. Uppgraderingar sker automatiskt utan extra kostnader för användaren, det ingår i hyran. Spara tid och pengar genom våra tjänster!

 

Läs mer om vårt webbaserade affärssystem Specter Business Management.